Vlinderdassen en smoking strikjes vind je in onze Heerenzaak in Amsterdam. Wij bieden een ruime collectie vlinderdassen, vlinderdasjes, strikken, zelfstrikkers en smoking strikjes. Dus niet alleen de standaard zwarte en witte, maar ook leuke gekleurde en gebreide exemplaren.

Vlinderdassen en strikjes in Amsterdam

Opzoek naar vlinderdasjes of een smokingstrik in Amsterdam? Dan ben je in onze Heerenzaak op het juiste adres. Onze sfeervolle zaak vind je op de Maasstraat 89 in Amsterdam Zuid. Een gezellige winkelstraat en niet zo druk als het centrum ;). Kom eens langs voor de mooiste strikjes en dassen. We helpen graag.

black tie smoking strik kopen in amsterdam

Smokingstrik: drie verschillende uitvoeringen

Onze voorgestrikte vlinderdassen zijn verkrijgbaar in 3 uitvoeringen; polyester satijn, zijde satijn en zijde rib. Zijde heeft een luxe uitstraling en is de perfecte keuze voor bruiloften en chique diners. Een polyester strik is wat vriendelijker voor je portemonnee en een goede keuze voor eenmalige gelegenheden of voor bijvoorbeeld verenigingen. Rib en wol zijn de designer exemplaren: erg leuk voor als je net iets anders wil.

Shop je strik, strikje en vlinderdas in onze Heerenzaak

Wij bieden een mooie collectie mooie vlinderdassen. De strikjes zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. In dezelfde kleuren zijn manchetknopen, stropdassen, pochetjes en shawls verkrijgbaar Dat is fijn combineren. Voor ieder wat wils.

Wat is een vlinderdas?

Een vlinderdas of vlinderstrik is een soort das die door mannen op de boord van het overhemd wordt bevestigd / gedragen. Dit dastype is vernoemd naar zijn vorm, die lijkt natuurlijk op een vlinder. In populaire taal noemen we het eerder een strikje wanneer men de vlinderdas bedoelt.

De vlinderdas bestaat uit een lint dat om de hals wordt geknoopt. Het lint eindigt aan beide uiteinden in een strik, waardoor de das na het strikken een vlinderachtige vorm verkrijgt. Tegenwoordig wordt de vlinderdas hoofdzakelijk bij galakleding gedragen: een zwarte bij een smoking (“black tie”), een witte bij een rokkostuum (“white tie”). Meer informatie vind je op wikipedia.

mooi strikje kopen in amsterdam