Heren Stropdassen

Heren Stropdassen Heren Stropdassen

"Stropdassen" voor heren. Een stropdas wordt om de hals van het overhemd gedragen. Een das doe je (vaak) om naar een formele gelegenheid. Er zijn verschillende soorten knopen die je in een das kunt leggen. De bekendste zijn de enkele- en dubbel windsor. Een stropdas wordt ook wel een “das” genoemd omdat het woord strop een negatieve bijklank heeft, het is tenslotte ook een das. Let op! Enkele regels met betrekking tot knoop, kleur, breedte en lengte en zijn van toepassing op de stropdas. De stropdas is niet te missen van foto's in de 20ste eeuw, tegenwoordig komen we de stropdas iets minder tegen, maar de stropdas blijft een modieus en kleurrijk item voor heren. Bekijk alle stropdassen online of kom langs in de herenwinkel(s) in Amsterdam. Lees meer...

Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 216

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Filters
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Onderdelen 1 tot 32 van totaal 216

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Heren Stropdassen

"Stropdassen" voor heren. Een stropdas wordt om de hals van het overhemd gedragen. Een das doe je (vaak) om naar een formele gelegenheid. Er zijn verschillende soorten knopen die je in een das kunt leggen. De bekendste zijn de enkele- en dubbel windsor. Een stropdas wordt ook wel een “das” genoemd omdat het woord strop een negatieve bijklank heeft, het is tenslotte ook een das. Let op! Enkele regels met betrekking tot knoop, kleur, breedte en lengte en zijn van toepassing op de stropdas. De stropdas is niet te missen van foto's in de 20ste eeuw, tegenwoordig komen we de stropdas iets minder tegen, maar de stropdas blijft een modieus en kleurrijk item voor heren. Bekijk alle stropdassen online of kom langs in de herenwinkel(s) in Amsterdam.

Stropdassen: een must-have accessoire voor ieder pak

Stropdassen in Amsterdam

In het levendige Amsterdam vind je de stijlvolle herenmode winkel de Heerenzaak. Dit is een unieke shop in Nederland. De mannen die in de winkel staan kunnen je deskundig modeadvies geven. De stropdassen zijn (vaak) direct leverbaar. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en ligt in de provincie Noord-Holland. De stad heeft bijna een miljoen inwoners en is de grootste gemeente van Noord-Holland. De zeven andere grote gemeenten zijn: Haarlem, Zaanstad, Haarlemmermeer, Alkmaar, Amstelveen, Purmerend en Hilversum. De Heerenzaak biedt hoogwaardige herenkleding aan in Amsterdam. In de Heerenzaak zijn (bijna) alle heren stropdassen verkrijgbaar.

stropdassen in amsterdam voor heren

Stropdassen voor Heren

In Kroatië was het gebruikelijk voor de vrouw om een sjaal aan de man toen hij vertrok voor de oorlog. De mannen bonden vervolgens de sjaal om hun nek. In Parijs kreeg dit fenomeen veel aandacht - het viel in de smaak. "De Kroaat" werd een algemeen begrip. Charles II, Koning van Engeland in 1649, introduceerde vervolgens de cravate bij het volk. De cravate was een flexibele rechte lap stof dat op beperkte manier geknoopt kon worden. De bekendste was toen de ‘steenkerk’. De steenkerk-knoop krijg je door 1 uiteinde door het knoopsgat van het vest te steken. Later werd de cravate strakker om de nek geknoopt, want dat was praktischer voor de soldaten. Op den duur werd het een erkend modestuk. De cravate werd in de 18e eeuw door soldaten een aantal keer strak om de nek gebonden en achter in de nek vastgezet. Deze methode was voor soldaten meer praktisch. Langzaam maar zeker evolueerde de cravate naar de hedendaagse stropdas.

Heerenzaak: Herenmode Specialist in Amsterdam

Verschillende soort knopen

Er zijn verschillende varianten knopen voor de stropdas. Iedere knoop heeft zijn eigen naam. Hieronder volgt een lijst met de meest bekende knopen;

 • Dubbele windsor
 • Enkele windsor
 • De enkele knoop
 • Pratt knoop

De Heerenzaak in Amsterdam

De Heerenzaak biedt hoogwaardige kleding voor heren aan. De Heerenzaak werkt samen met premium merken. Ondanks het grote aanbod heren merken blijven we op zoek gaan naar nieuwe merken voor heren. De mannen die in de winkel staan, staan in de winkel met een positieve vibe. We onderscheiden ons door te luisteren naar de klant en echt de tijd te nemen. Met onze uitgebreide productkennis leggen wij je alles uit over kleding en herenmode. Denk aan wevingen, pasvormen, kleuren en maten. Dit alles onder het genot van een bak koffie, glas thee of glaasje spa (rood). Daarnaast wordt de hele winkel twee keer per jaar volledig gerestyled met de nieuwste herenkleding en accessoires. Hierdoor is de collectie up-to-date en kunnen we iedere man een mooi passend product aanbieden.

koop je stropdassen in amsterdam

Post your comment

Heerenzaak