Heren Overhemden

Heren Overhemden Heren Overhemden

"Heren Overhemden". Dé Heren Shirts Specialist.Ben je op zoek passende overhemden? Wij helpen je graag persoonlijk. Een vertrouwde online winkel met fysieke winkel in Amsterdam voor het kopen van je nieuwe overhemd. Alle heren overhemden zijn online te vinden. Met onze expertise en uitgebreid assortiment kunnen we voor elk type man een geschikt overhemd vinden. Een vertrouwde online en fysieke Heerenzaak voor het kopen van overhemden en andere kleding.. Alle merken en shirts zijn gemakkelijk online te vinden. Overhemden voor casual- en zakelijk gebruik. Maak gebruik van de diverse filters om het juiste merk, pasvorm, mouwlengte en boordmaat te vinden. Bekijk alle heren overhemden online of kom langs in de herenwinkel(s) in Amsterdam.  Lees meer...

Filters (1)
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina
Filters (1)
Meest populair
Stel een Oplopende Directie in

32 per pagina

Heren Overhemden

"Heren Overhemden". Dé Heren Shirts Specialist.Ben je op zoek passende overhemden? Wij helpen je graag persoonlijk. Een vertrouwde online winkel met fysieke winkel in Amsterdam voor het kopen van je nieuwe overhemd. Alle heren overhemden zijn online te vinden. Met onze expertise en uitgebreid assortiment kunnen we voor elk type man een geschikt overhemd vinden. Een vertrouwde online en fysieke Heerenzaak voor het kopen van overhemden en andere kleding.. Alle merken en shirts zijn gemakkelijk online te vinden. Overhemden voor casual- en zakelijk gebruik. Maak gebruik van de diverse filters om het juiste merk, pasvorm, mouwlengte en boordmaat te vinden. Bekijk alle heren overhemden online of kom langs in de herenwinkel(s) in Amsterdam. 

Heren Overhemden: Kies uit Alle merken, meer dan 5000+ Overhemden Online

Heren Overhemden in Amsterdam

In het levendige Amsterdam vind je de stijlvolle herenmode winkel de Heerenzaak. Dit is een unieke shop in Nederland. De mannen die in de winkel staan kunnen je deskundig mode- en maatadvies geven. De shirts zijn (vaak) direct leverbaar. Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en ligt in de provincie Noord-Holland. De stad heeft bijna een miljoen inwoners en is de grootste gemeente van Noord-Holland. De zeven andere grote gemeenten zijn: Haarlem, Zaanstad, Haarlemmermeer, Alkmaar, Amstelveen, Purmerend en Hilversum. De Heerenzaak biedt hoogwaardige Heren overhemden aan in Amsterdam. Prachtige overhemden van 80+ verschillende merken. In de fysieke Heerenzaak zijn de mooiste overhemden verkrijgbaar.

heren overhemden en shirts in amsterdam voor heren

Overhemden voor Heren

Voor het ontstaan van het hemd gaan we ruim 6500 jaar terug in tijd. Het hemd wordt de 'oervorm' van kleding genoemd. Zolang men zich al kan heugen beschermt de mens zich met een lap. Men denkt de lap is gebruikt als bescherming tegen het weer. Later wordt de lap ook gebruikt ter bescherming van de geslachtsdelen.

Duizend jaar later is bedacht om de lap langer te maken. Vroeger zit er nog geen vorm in kleding. Het wordt als stuk stof (katoen) over het hoofd getrokken. Het wordt mouwloos en lang gedragen. Het extra stof wordt tussen de benen vastgeknoopt, zodat het niet over de grond sleept. In het oude Egypte draagt men linnen shirts die je over je hoofd aandoet. De hals is uitgesneden in de vorm van een V. De stof linnen is koeler dan katoen.

Het hemd in de middeleeuwen

In de middeleeuwen dragen veel heren een hemd, maar er zit een verschil tussen. Arbeiders dragen alleen een hemd en de heer van stand draagt een hemd met andere kleding er over heen. Op deze manier kon je gemakkelijk zien wie de arbeider is en een heer van stand. In de middeleeuwen is de boord (kraag ontstaan). Dit is een losse openstaande boord die dichtgesnoerd kan worden. De heren overhemden worden gemaakt van wol en linnen. Linnen voor in de zomer (koeler) en wol voor in de winter (warm)

De vorm van het overhemd

In 1818 krijgt het overhemd vorm. Het herenoverhemd wordt voorzien van schouderstukken en een lange achterkant. Hierdoor krijgt het overhemd vorm. De knooplijst met knopen aan de voorkant wordt rond 1871 voor het eerst gezien. Het huidige overhemd zoals we die nu kennen is in de 20e eeuw ontwikkeld. In de 20ste eeuw wordt de boord zoals we die nu kennen omgeklapt. Vanaf dat moment gaat het snel. In de 21e eeuw wint het getailleerde overhemd populariteit. Bepaalde overhemden zijn

Tegenwoordig kun je bij bepaalde overhemdmerken wel kiezen uit zes verschillende pasvormen. Zo kan een merk een elk type man voorzien van een mooi heren overhemd. Daarnaast zijn mouwlengte7 verkrijgbaar. Dit zijn overhemden speciaal gemaakt voor de langere man. De Nederlander is een van de langste volken ter wereld. Daarnaast is het strijkvrije overhemd bedacht. Ook experimenteert men met stoffen zoals jersey en het bedrukken van stoffen (prints).

Heerenzaak: Herenmode Specialist in Amsterdam

Welke pasvormen zijn er?

  • Comfort fit - recht model (vaak is de buikomvang groter dan de borstomvang)
  • Regular fit - enigszins getailleerd tot recht model
  • Modern fit - licht getailleerd
  • Tailored fit - tussen licht en sterk getailleerd in
  • Slim fit - sterk getailleerd
  • Super slim fit - zeer sterk getailleerd

De Heerenzaak in Amsterdan

De Heerenzaak biedt hoogwaardige kleding voor heren aan. De Heerenzaak werkt samen met premium merken. Ondanks de grote collectie, zoals heren overhemden, blijven we op zoek gaan naar nieuwe merken voor heren. De mannen die in de winkel staan, staan in de winkel met een positieve vibe. We onderscheiden ons door te luisteren naar de klant en echt de tijd te nemen. Met onze uitgebreide productkennis leggen wij je alles uit over kleding en herenmode. Denk aan wevingen, pasvormen, kleuren en maten. Dit alles onder het genot van een bak koffie, glas thee of glaasje spa (rood). Daarnaast wordt de hele winkel twee keer per jaar volledig gerestyled met de nieuwste heren producten. Hierdoor is de collectie heren overhemden up-to-date en kunnen we iedere man een mooi passend product aanbieden.

koop je heren shirts en overhemden in amsterdam

Post your comment

Heerenzaak