Michaelis Vlinderdas Zijde Navy Zelfstrik

Michaelis

Michaelis Vlinderdas Zijde Navy Zelfstrik

9.5 Klantwaardering
Laagste Prijs Garantie
Gratis verzenden vanaf 100€
14 dagen bedenktijd
€ 19,95

Levering: 1-3 werkdagen

SKU: MI.PNBV00002C

Prijs incl. btw, GRATIS verzending vanaf €100

Vlinderdas van Michaelis
Zelf strikken
Navy gekleurd
Gemaakt van zijde
6 cm lang
Michaelis

ajax-loader

Wees de eerste om dit product te waarderen

Uitgebreide beschrijving

Mooi Italiaanse Michaelis vlinderdas uitgevoerd in klassiek navy gemaakt van heerlijk zijde. Deze blauwe vlinderdas is 6 centimeter lang en dient zelf gestrikt te worden.

Stropdas of das
Een stropdas (soms das - of zelfs plastron) is een lang stuk stof dat om de hals kan worden geknoopt, meestal van zijde. Dassen worden traditioneel door mannen boven een overhemd (soms "hemd") gedragen. De kraag van het overhemd bedekt normaal gesproken het deel van de das dat om de hals is geknoopt.

Geschiedenis van de das
De das zoals wij deze nu kennen vindt zijn oorsprong in 1924. Oorspronkelijk droegen de oude senatoren in de oudheid een das (in het senaat). De stropdas wordt vanaf het begin gedragen om te ‘decoreren’.

Jaren eerder werden dassen voornamelijk gedragen door het leger. De das droeg een zekere mate van status uit en werd gebruikt om indruk te maken op de vijand. Later werd de das voornamelijk gedragen door de mensen die in het leger een baan hadden achter een bureau, ver van het slagveld. Zodoende is de das langzaam het toonbeeld van formele ‘workwear’ geworden.

Doordat Britse universiteiten de leerlingen vaak een gestreepte das gaven om te kunnen laten zien dat zij onderdeel uit maakten van die universiteit, bleef de das een symbool van status en goede afkomst. (sku: MI.PNBV00002C)

Michaelis overhemden

De mooie Michaelis overhemden worden al sinds de eerste dag in 1934 op dezelfde manier opgemaakt. Mooie Italiaanse ontwerpen en de beste materialen samengesteld door de beste Italiaanse wevers en ateliers. Michaelis tradities van weleer zijn verwoven met moderne technieken. Dit is de basis voor een ontwikkeld en historisch klasse overhemd van Michaelis.

Michaelis is een echt familiebedrijf dat werd opgericht in 1934 door Heinz Michaelis (nu Micro). Heinz was een kleermaker met een helder visie: kleding van hoge kwaliteit, geproduceerd met extra zorg en aandacht per deelstap van het proces.

michaelis-overhemden-kleuren

Michaelis beschikt over een zeer uitgebreide collectie overhemden en accessoires. De basis overhemden zijn immer beschikbaar en worden praktisch ieder seizoen aangevuld met kleurrijke ontwerpen en dessins. Zo beschikt het merk over mooie ontwerpen met naast effen, ruitjes en strepen over overhemd ontwerpen met bloemen, grafische prints en moderne motieven in de fraaiste kleuren en van ontwikkelde stoffen.

Lees meer

Kenmerken

Kenmerken

Sku MI.PNBV00002C
EAN 8717995794280
Merk Michaelis
Productgroep Vlinderdassen
Hoofdkleur Navy
Materiaal Zijde
Wasinstructies Handwas
Dessin Effen
Collectie 2017

Beoordelingen

  1. Wees de eerste om dit product te waarderen

REVIEW TOEVOEGEN?

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: Michaelis Vlinderdas Zijde Navy Zelfstrik

Post your comment

Heerenzaak